B2B-företag når 10 % högre intäkter när sälj & marknad jobbar ihop

I morse gästade jag ett frukostseminarium hos Upsales för att höra mer om hur sälj- och marknadsavdelningen på B2B-företag kan jobba ihop för att öka försäljningen.

IDC och andra visar siffror på hur B2B-företagen går misste om 10 % eller mer av affärerna när avdelningarna inte jobbar ihop. Enkelt sagt fokuserar marknadsförare på långsiktigt varumärkesarbete och trafik till företagets content medan säljare fokuserar på leads som snabbt kan komma till ett avslut.

De som betalar priset verkar bli säljarna. Enligt Forrester Research kan 1 miljon säljarjobb försvinna fram till 2020. Samtidigt har marknadscheferna i digitaliseringens spår lyckats roffa åt sig resurser till att köpa verktyg och för att anställa specialistkompetens.

En anledning till att säljkåren gungar är att B2B-kunden liksom konsumenten sitter på informationen genom egen research istället för att vända sig till säljaren.

Jon Beckman, marknads- och säljchef på Upsales

Gör en överenskommelse för att lyckas

Upsales rekommenderar någon slags Lead Contract mellan sälj om marknad som lösning på gapet. Det gör att de förstår varandras språk bättre, kommer överens om mål och vem som har vilken roll i att nå dessa mål. Läs mer på Upsales.com

How to establish a Lead Contract
Källa: Upsales

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s