B2B-företagens favvokanal LinkedIn satsar äntligen på video

Google har redan 2015 tillsammans med Millward Brown Digital i en studie med 3.000 B2B-respondenter visat att 70 % av B2B-kunderna tittar på video i alla steg av köpprocessen.

Glöm inte att prenumerera på Konstantins B2B-nyheter via mail!

Google och Millward Brown Digital har inom studien B2B Path to Purchase Study 2014/15 också konstaterat att nästan hälften av B2B-kunderna tittar i genomsnitt på 30 minuters videomaterial inför varje större köpbeslut.

 

Så här mycket video tittar B2B-kunder på i köpprocessen (källa: Google)

Vilka video-format finns eller kommerpå LinkedIn?

Medan Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter har satsat hårt på och experimenterat med olika videoformat och -annonser, har LinkedIn endast bjudit på integration av YouTube-filmer för både privatpersoner och företag.

Men det är fler videoformat på väg in medan några fortfarande saknas:

1. Användargenererad video (finns!)

Sedan hösten 2017 kan LinkedIn-användare via LinkedIn-appen antingen ladda upp en video från sin telefon eller spela in den direkt för att visa innehållet som ett inlägg i det egna LinkedIn-flödet. Kolla här hur du kan jobba med filter och andra effekter.

Exempel för video på YouTube
Exempel för video på YouTube

2. Video i LinkedIn-grupper (kommer!)

Förutom YouTube-filmer, verkar det i dagsläget inte finnas möjlighet att visa video i LinkedIn-grupper. men LinkedIn kommer att göra om sina grupper, där även videomaterial ska att kunna laddas upp till grupper.

3. Video på företagssidor (kommer!)

Även här kan du i dagsläget endast använda dig av YouTube-filmer på företagssidan, oavsett om det är startsidan, undersidor (t.ex. Trelleborg Groups karriärflik) eller inlägg. LinkedIns talespersoner har informerat media om att företag snart kommer kunna visa video på samma sätt som privatpersoner.

4. Videoannonsering i mobilen (kommer!)

LinkedIn tillåter företagssidor att sponsra sina inlägg eller att skapa annonser i LinkedIn Campaign Manager. Där fanns det redan tidigare möjlighet att jobba med YouTube-filmer.

I oktober gick LinkedIn ut med att man har börjat testa videoannonsering i mobilen med ett antal kunder, däribland Microsoft Canada och Prudential Financial. Annonsformatet kommer introduceras våren 2018. Företag kommer att kunna skapa videoannonser utifrån att de sponsrar sina inlägg eller genom att skapa annonser i LinkedIn Campaign Manager.

Exempel för en videoannons på LinkedIn
Exempel för en videoannons på LinkedIn (källa: LinkedIn)

5. Videoannonsering på desktop (kommer!)

LinkedIn har planer på att senare (”in the near future”) introducera video på desktop men det verkar inte skyndas på.

6. Videoutbildningar (finns!)

LinkedIn köpte 2015 utbildningssajten Lynda.com. Sedan dess erbjuder LinkedIn Learning onlinekurser för både privatpersoner och företag för att utveckla medarbetarnas kompetenser.

Exempel på utbildningsvideo i LinkedIn Learning
Exempel på utbildningsvideo i LinkedIn Learning

7. Jobbintervjuer (inget planerat!)

Det är märkligt att LinkedIn inte erbjuder en tjänst för att arbetsgivare kan intervjua kandidater med hjälp av videochatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s